Folkeskolens udfordringer - Egelund, Niels (Book collections on Project MUSE., 2011)
Laerere og foraeldre får med denne bog lejlighed til selv at tage stilling til de fem storste udfordringer i folkeskolen: Vi skal praecisere og forfolge målsaetningen om at skabe et forskoletilbud af hoj kvalitet. Vi skal generelt have drengene op på niveau, navnlig med hensyn til deres laesekompetence, og drengene skal undervises og opdages på nye måder. Vi skal finde det optimale forhold mellem undervisningstid og skoleklassernes storrelse. Vi skal fortsat stotte laerernes tiltagende professionalisme i undervisningen af vores born. Og vi skal sorge for, at bornene får en god overgang til ungdomsud.