Religion - Sinding Jensen, Jeppe, 1951- (Taenkepauser, 2022)
Alting har en årsag. På naer religion. Kristendom, islam eller anden form for hokuspokus er blevet os givet i tidernes morgen af guder, ånder eller fjerne forfaedre. Den forklaring tror de mest godtroende gudstro på. Men det er nu nok logn og latin ifolge Jeppe Sinding Jensen, eviggron fritaenker ved Aarhus Universitet. Religion er måske bare et tilfaeldigt biprodukt af menneskets million år lange udvikling, hvor vores forestillingsevne er gået amok med absurde ideer om usynlige vaesner og magter, der styrer verden og livet. Det lyder også helt utroligt, men alting skal jo have en årsag.