Ære - Mathiasen Stopa, Sasja Emilie (Taenkepauser, 2022)
AEre virker som et fortidslevn. Den angår bare omskindede adelsmaend og stakkels kvinder fra traditionelle kulturer, hvis familier foler deres aere gået for naer. Vi selv lever frigjort af indskraenkede aeresbegreber. Tror vi. For ifolge Sasja Emilie Mathiasen Stopa, aervaerdig teolog ved Aarhus Universitet, jagter vi stadig haeder og aere. Ikke mindst på Facebook. Det er kun reglerne for at opnå anerkendelse, der forandrer sig. Nu skal vi knokle os til den i stedet for at arve den. Den eneste trost er, at i doden er stilling, status og rigdom lig et nul. Således forgår verdens aere.