Kampen om Unionen : 1992 - Olesen, Thorsten B. (Book collections on Project MUSE., 2021)
"Folkeafstemningen den 2. juni 1992 sendte chokbolger igennem Europa - 50,7% af vaelgerne havde stemt nej til Den Europaeiske Union. Bekymringer og jubel blev erstattet af hårde forhandlinger og vanskelige kompromiser. 350 dage senere aendrede danskerne holdning, og Unionen var alligevel reddet. Dog kun med fire forbehold for Danmark - og ikke uden at brok og brosten floj gennem luften. Det europaeiske samarbejde har splittet befolkningen både for og siden. For står EU for fred, frihandel og indflydelse - eller for tab af national suveraenitet, selvbestemmelse og identitet? Eller måske for begge dele? Meningerne er delte, og kampen om Unionen er stadig i gang. Saet dit kryds ved Thorsten Borring Olesen, professor i historie ved Aarhus Universitet, for en sikker gennemgang af danskernes forhold til Europa."--Provided by vendor.