Femø : 1971 - Braedder, Anne (Book collections on Project MUSE., 2021)
I sommeren 1971 tog hundredvis af kvinder faergen til Femo. På den lille o holdt de verdens forste kvindelejr og satte deres kroppe og tanker fri, mens de dansede til Janis Joplin og på faellesmoder og i basisgrupper diskuterede traditionelle konsroller og patriarkatets undertrykkelse. Bare bryster, korthårsfrisurer og lilla bleer er sidenhen gået over i den kollektive erindring om rodstrompernes Femolejr og feministiske faellesskab i 1970?erne, mens kvindelejrens senere historie er mere ukendt. De naeste par årtier bod både på afmatning inden for hele kvindebevaegelsen og opbrud på Femolejren. Isaer lesbiske kvinder sikrede lejrens overlevelse og har i dag forvandlet oen til et lesbisk fri- og feriested. Tarzan er dod, og Jane er på Femo.00Kom med ind bag teltdugen, og lyt til Anne Braedder, postdoc på Roskilde Universitet, berette om 50 års kvindebelejring af en lille o nord for Lolland.