C# 10 leksykon kieszonkowy - Albahari, Joseph; Albahari, Ben (Helion, 2022)
C# jest obiektowym językiem programowania ogólnego przeznaczenia z kontrolą typów - dojrzałym i wyjątkowo wszechstronnym. Jego twórcy chcieli przede wszystkim zapewnić programistom jak największą efektywność, co znalazło odzwierciedlenie w prostocie języka, ekspresywności kodu i wydajności działania. Wersja C# 10 została dostosowana do współpracy ze środowiskiem uruchomieniowym Microsoft .NET 6. Ta książka ma pełnić funkcję użytecznej ściągawki zawierającej wszystko, co potrzebne do pracy z C#. Została pomyślana tak, aby maksymalnie ułatwić przeglądanie i odnajdywanie potrzebnych treści - i tym samym wesprzeć pracę każdego, komu zależy na sprawnym pisaniu kodu w języku C#. Jest też nieocenioną pomocą dla osób, które znają już inne języki programowania, takie jak C++ czy Java, i chcą nabrać wprawy w pracy z C#. Poszczególne zagadnienia przedstawiono w przejrzysty, treściwy i esencjonalny sposób, tak by skoncentrować się na najważniejszych sprawach. To książka, która powinna się znajdować w zasięgu ręki każdego programisty C#!