TypeScript : Skuteczne programowanie : 62 sposoby ulepszania kodu TypeScript - Vanderkam, Dan (APN Promise, 2020)
TypeScript jest typowanym nadzbiorem języka JavaScript, stanowiącym potencjalne rozwiązanie wielu słynnych bolączek, z którymi borykają się programiści JavaScript. Aby skutecznie programować w TypeScript, musimy po-święcić czas na naukę i praktykę. Niniejsza praktyczna książka, wykorzystująca metody spopularyzowane w książkach Skuteczny nowoczesny C++ (wyd. polskie APN Promise) i Java. Efektywne programowanie (Helion), zawiera omówienie 62 zagadnień wraz z konkretnymi zaleceniami, jak należy korzystać z języka, czego należy unikać, a także jak powinno się go postrzegać.