Zaawansowany Python : jasne, zwięzłe i efektywne programowanie - Ramalho, Luciano (APN Promise, 2015)
Prostota języka Python pozwala szybko osiągnąć produktywność, ale oznacza to również, że często nie wykorzystujemy wszystkiego, co ma da zaoferowania. Dzięki temu praktycznemu poradnikowi Czytelnik nauczy się, jak pisać efektywny, idiomatyczny kod Pythona dzięki wykorzystaniu jego najlepszych i zapewne najbardziej lekceważonych cech. Autor, Luciano Ramalho, prowadzi Czytelnika poprzez podstawowe cechy języka i biblioteki i pokazuje, jak sprawić, aby kod był jednocześnie krótszy, szybszy i bardziej czytelny.