Wprowadzenie Do Raspberry Pi - Richardson, Matt (APN Promise, 2013)
Co mozemy robic z Raspberry Pi komputerem o wielkosci karty kredytowej kosztujacym zaledwie 35 dolarow Wszystko Jezeli uczysz sie programowac lub zamierzasz realizowac nowe projekty elektroniczne przeczytaj ten praktyczny przewodnik aby zobaczyc jak wartosciowa moze byc ta mala wszechstronna platforma Ta ksiazka pokazuje krok po kroku roznorodne mozliwosci zwiazane z zabawa i edukacja Korzystaj z wielu wstepnie zaladowanych jezykow programowania Uzywaj Raspberry Pi z Arduino Tworz projekty zwiazane z Internetem Baw sie multimediami Z Raspberry Pi mozesz robic to wszystko i jeszcze wiecej Zapoznaj sie z funkcjami sprzetowymi plytki Pi Naucz sie Linuksa w wystarczajacym stopniu aby korzystac z tego systemu operacyjnego Poznaj podstawy jezykow Python i Scratch i zacznij programowac Rysuj grafiki odtwarzaj dzwieki i obsluguj zdarzenia myszy dzieki bibliotece Pygame Uzyj zlaczy wejsciowych i wyjsciowych Pi aby obslugiwac sprzet Odkryj jak platformy Arduino i Raspberry Pi uzupelniaja sie wzajemnie Integruj kamery internetowe USB i inne urzadzenia peryferyjne w swoich projektach Utworz wlasny serwer internetowy w jezyku Python na komputerze Pi Matt Richardson jest kreatywnym technologiem producentem wideo i redaktorem wspierajacym magazynu MAKE i Makezinecom Shawn Wallace jest redaktorem w wydawnictwie OReilly Media.