Java 8. Leksykon kieszonkowy - Liguori, Robert; Liguori, Patricia (Helion, 2014)
?? Java jest dzi? j?zykiem, który programi?ci wybieraj? najcz??ciej, gdy maj? przed sob? skomplikowany projekt, wymagaj?cy najwy?szej wydajno?ci, jako?ci, bezpiecze?stwa oraz integracji z innymi systemami. Rozwijany od blisko dwudziestolecia, j?zyk ten doczeka? si? wersji oznaczonej numerem 8. Ta edycja zosta?a wzbogacona o wiele nowo?ci, m.in. o d?ugo oczekiwane wyra?enia lambda. Je?eli szukasz por?cznej ksi??ki, do której mo?esz si?gn?? w przypadku w?tpliwo?ci, to trafi?e? na doskona?? pozycj?! Ta publikacja nale?y do popularnej serii „Leksykon kieszonkowy? i mo?esz mie? j? zawsze przy sobie. W?rodku znajdziesz konwencje nazw oraz podstawowe elementy j?zyka. W kolejnych rozdzia?ach zdob?dziesz wiedz? na temat typów prostych oraz programowania zorientowanego obiektowo. Ponadto zawarto tu przyst?pne omówienie wyra?e? lambda, wspó?bie?no?ci oraz zasad dost?pu do plików i sieci. Java posiada rozbudowany mechanizm obs?ugi sytuacji wyj?tkowych, który równie? zosta? omówiony w tym podr?czniku. Ksi??ka ta jest obowi?zkow? pozycj? na pó?ce ka?dego programisty j?zyka Javy -- je?li chce on mie? zawsze pod r?k? wiarygodne?ród?o informacji na temat tego j?zyka. Dzi?ki tej ksi??ce:- poznasz elementy i sk?adni? j?zyka Java- zrozumiesz zasad? dzia?ania wyra?e? lambda- wykorzystasz nowe metody dost?pu do plików- zaznajomisz si? z nowo?ciami w Javie 8- b?dziesz mie? zawsze pod r?k? solidne?ród?o wiedzy Twój przewodnik po j?zyku Java!