Grafika w Internecie - Powers, Shelley (Helion, 2012)
Spraw, by Twoja strona wyglšda?a profesjonalnie! Jaki format wybra? dla plików graficznych?Jak tworzy? grafik? u?ytkowš?Jak wykorzysta? grafik? wektorowš? Wszyscy doskonale wiemy o tym, ?e o warto?ci strony internetowej ?wiadczš tre?ci na niej umieszczone. Nie da si? jednak zaprzeczy?, ?e forma, w jakiej sš one podane, równie? ma znaczenie. Osišgni?cie równowagi w tym zakresie nie jest rzeczš ?atwš. Jak sprawi?, ?eby nie dosz?o do przerostu formy nad tre?ciš? Jak zapewni? optymalny stosunek jako?ci u?ytych grafik do ich obj?to?ci (w ko?cu przepustowo?? ?šczy nie jest niesko?czona)? Przy du?