Projektowanie interfejsów : sprawdzone wzorce projektowe - Tidwell, Jenifer (Helion, 2012)
Najwa?niejsze jest pierwsze wra?enie! Mimo istnienia ogromnej ilo?ci narz?dzi do tworzenia interfejsów u?ytkownika projektowanie dobrych interfejsów aplikacji wci?? nie jest?atwe. Ta bestsellerowa ksi??ka jest jednym z niewielu wiarygodnych?róde?, które pomog? Ci przej?? przez istny labirynt wariantów projektowych. "Projektowanie interfejsów" przedstawia najlepsze praktyki i gotowe do wdro?enia pomys?y w postaci wzorców UI oraz dostarcza rozwi?za? powszechnych problemów w dziedzinie projektowania. Rozwi?zania te mo?esz?atwo dostosowa? do sytuacji, w jakiej si? znajdujesz. W niniejszym zaktualizowanym wydaniu znajdziesz wzorce do wykorzystania zarówno w aplikacjach mobilnych i mediach spo?eczno?ciowych, jak i w aplikacjach internetowych czy programach komputerowych. Ka?dy wzorzec zilustrowany jest przyk?adowymi projektami oraz opatrzony praktycznymi poradami, z których mo?esz natychmiast skorzysta?. Do?wiadczeni projektanci mog? u?ywa? tego przewodnika jako?ród?a pomys?ów, za? pocz?tkuj?cy mog? go potraktowa? jak map? w drodze przez?wiat projektowania interfejsów i interakcji. Twórz porywaj?ce i praktyczne interfejsy - pewnie, a nie po omacku Poznaj trudne do interpretacji koncepcje projektowania: afordancje, hierarchi? wizualn?, odleg?o?? nawigacyjn? oraz wykorzystanie kolorów Zapoznaj si? z rekomendacjami poszczególnych wzorców UI, a tak?e z wzorcami zast?pczymi i poradami, kiedy pewnych wzorców nie nale?y u?ywa???cz i zestawiaj wzorce interfejsu wed?ug upodoba? Dopie?? wygl?d i dzia?anie interfejsów dzi?ki wykorzystaniu zasad projektowania graficznego oraz wzorców U?ytkownicy wybieraj? atrakcyjne i praktyczne interfejsy!