ASP.NET 2.0 i Ajax : wprowadzenie - Liberty, Jesse (Helion, 2012)
W ksišżce "ASP.NET AJAX. Programowanie w nurcie Web 2.0" zamieszczono, oprócz teoretycznych wiadomo?ci, mnóstwo przykładów demonstrujšcych działanie najważniejszych mechanizmów ?rodowiska ASP.NET AJAX. Przedstawione rozwišzania majš bardzo ogólny charakter, a zatem możesz szybko dostosować je do potrzeb własnej aplikacji. Korzystajšc z tego podręcznika, nauczysz się m.in. projektować własne kontrolki i udostępniać je w serwisie Toolkit, poznasz zasady korzystania ze standardowych bibliotek AJAX-a w innych ?rodowiskach (np. PHP). Będziesz umiał zbudować profesjonalnš, dynamicznš stronę internetowš, bazujšcš na platformie ASP.NET AJAX.