Adobe AIR dla programistów JavaScript : leksykon kieszonkowy - Chambers, Mike; Werner, Grzegorz (Helion, 2012)
Poznaj moc nowoczesnej technologii AIR w tworzeniu funkcjonalnych aplikacji internetowych! Jak skonfigurowa??rodowisko programistyczne w AIR? Jak zaimplementowa? funkcje? Jak utworzy? aplikacj? AIR, wykorzystujšc HTML i JavaScript? Adobe AIR to nowe mi?dzyplatformowe?rodowisko wykonawcze, które pozwala programistom na wykorzystanie znanych technologii, takich jak HTML i JavaScript, do tworzenia rozbudowanych aplikacji internetowych. AIR oferuje bogaty zbiór wywo?a? API, a tak?e?cis?š integracj? z pulpitem, co umo?liwia?šczenie pot?gi zasobów lokalnych z dost?pem do internetu. O atrakcyjno?ci Adobe AIR?wiadczš wi?c zarówno zasi?g i?atwo?? programowania (najlepsze cechy modelu WWW), jak i funkcjonalno?? oraz bogactwo modelu pulpitowego. Ksiš?ka "Adobe AIR dla programistów JavaScript. Leksykon kieszonkowy" stanowi wprowadzenie do tworzenia aplikacji Adobe AIR z wykorzystaniem j?zyków HTML i JavaScript. Leksykon zawiera przeglšd mechanizmów wykonawczych HTML i JavaScript w Adobe AIR oraz wyja?nia, jak uzyska? dost?p do funkcji i interfejsów Adobe AIR z poziomu JavaScript. Znajdziesz tu wszelkie porady i wskazówki niezb?dne do tego, by skonfigurowa??rodowisko programistyczne, stworzy?, przetestowa? i wdro?y? atrakcyjnš oraz funkcjonalnš aplikacj? WWW.