ASP.NET 3.5 : tworzenie portali internetowych w nurcie Web 2.0 - AL Zabir, Omar (Helion, 2012)
Książka zawiera opis najnowszych metod i technologii projektowania oraz budowy portali z wykorzystaniem platformy ASP.NET i środowiska ASP.NET AJAX. W podręczniku przedstawiono także praktyczne rozwiązania problemów związanych z projektowaniem, wdrażaniem, utrzymaniem, a także skalowaniem i usprawnianiem serwisu.