Android receptury - Darwin, Ian F. (Helion, 2013)
Sprawdzone rozwi?zania dla programistów platformy Android! Android jest obecnie najpopularniejsz? platform? dla telefonów komórkowych i tabletów. Liczba aktywacji to setki tysi?cy w ci?gu jednego dnia. Sk?d wzi??a si? ta popularno??? Nie bez znaczenia s? tu banalnie prosta integracja z serwisami spo?eczno?ciowymi oraz ogromny wybór aplikacji i sprz?tu, w którym mo?na przebiera? bez ko?ca. Android jest równie? faworytem deweloperów oprogramowania. Dzi?ki temu,?e platforma jest oparta o j?zyk Java, mog? oni b?yskawicznie wykorzysta? posiadan? wiedz? oraz znane narz?dzia. Ta mieszanka jest skazana na sukces! Ksi??ka, któr? trzymasz w r?kach, pomo?e Ci odnie?? sukces. Nale?y ona do ulubionej serii programistów - "Receptury". Znajdziesz tu najlepsze przepisy na rozwi?zanie typowych problemów. W trakcie lektury nauczysz si? b?yskawicznie konfigurowa??rodowisko pracy, tworzy? kopie zapasowe danych aplikacji oraz testowa? Twoje dzie?o. Ponadto sprawdzisz, jak komunikowa? si? mi?dzy procesami, tworzy? zaawansowan? grafik? oraz wy?wietla? materia?y multimedialne. Przekonasz si? równie?, jak?atwo uzyska? informacje z odbiornika GPS, sterowa? diod? LED w urz?dzeniu oraz przygotowa? aplikacj? do dystrybucji i sprzeda?y. Ksi??ka ta powinna trafi? w r?ce wszystkich pasjonatów systemu Android! Si?gnij po t? ksi??k? i: sprawd?, jak uzyska? informacje z odbiornika GPS b?yskawicznie przygotuj swoje?rodowisko pracy twórz zaawansowane elementy graficzne przygotuj aplikacj? do publikacji Wypróbuj najlepsze przepisy dla Androida!