Tworzenie izometrycznych gier społecznościowych w HTML5, CSS3 i JavaScript - Pagella, Mario Andrés (Helion, 2012)
Masz konto na Facebooku? Pewnie,?e tak - wszyscy maj?! Musia?e? wi?c zauwa?y? gry dost?pne w tym serwisie. Mo?e nie osza?amiaj? fotorealistyczn? grafik? i superdynamiczn? akcj?, maj? jednak to co?. Nazywa si? to grywalno??. Frajda ze wspó?zawodniczenia nie da si? niczym zast?pi?. Popularno?? tego typu gier gwa?townie ro?nie, a firma, która wyprodukowa?a prawdopodobnie najbardziej znan? z nich - Farmville - w?a?nie wchodzi na gie?d?! Dzi?ki tej ksi??ce równie? i Ty b?dziesz móg? spróbowa? szcz??cia. W trakcie lektury dowiesz si?, jak wykorzysta? nowo?ci HTML5 i CSS3 do osi?gni?cia interesuj.