Gefjon 7 : 2022 - Kastholm, Ole Thirup; Langkilde, Jesper; Pedersen, Kristoffer Buck; Ulriksen, Jens (Aarhus Universitetsforlag, 2022)
Gefjon--Arkaeologiske studier og rapporter er et tidsskrift for arkaeologiske emner. Vi publicerer bidrag fra hele Danmark, som omhandler alt fra de aeldste perioder til i dag. Bidragene kan vaere egentlige videnskabelige studier af arkaeologiske problemstillinger såvel som rapporter, som i en mere forelobig form behandler for eksempel enkeltstående lokaliteter, individuelle genstande, genstandsgrupper og projekter under udvikling. Både studier og rapporter bliver fagfaellebedomt efter gaeldende praksis. Derudover modtager vi også gerne kommentarer og replikker uden for det fagfaellebedomte felt. Artiklerne i dette syvende nummer handler om: Vaerktojsgrave, tekstilhåndvaerk og de anonyme pottemagere. En genfortolkning af aeldre jernalders glittesten; Landsbyens tid. Kronologisk modellering af bebyggelsens brudflader og formationsprocesser i Koge Nord, 6.-11 årh. De danskfundne fibler af Stora Köpingetypen; Staven. Volvens kendetegn? En yngre romertids boplads-begravelse fra Hojby ved Lejre.