Velgørenhed 1866 - Cohr Lützen, Karin (Book collections on Project MUSE., 2020)
Lad ikke ?de faldne? blive liggende!? Sådan lod et opråb fra en kirkelig forening i Kobenhavn i 1876. Livet i den relativt nye metropol var farligt. Pyntesyge piger og ensomme somaend risikerede at blive ledt i fordaerv. Nogen måtte spaende et sikkerhedsnet ud under de vaerdigt traengende fattige ? altså kun de vaerdige af dem ? så de kunne opfanges, for de dumpede ned i en armod så dyb, at kun det offentlige fattigvaesen kunne overtage plejen af dem. Den frivillige velgorenhed, der blomstrede frem i 1860?erne og 70?erne, kom som regel fra kristne kredse og var måske forsatsen til den statslige velfaerd, vi kender i dag. Og som stadig er suppleret af frivilligt socialt arbejde.00Karin Cohr Lützen, lektor på Roskilde Universitet (RUC), har gjort en god gerning og forsynet os med denne bog om at hjaelpe andre.