Onani - Arnika Skydsgaard, Morten (Book collections on Project MUSE., 2020)
I lang tid gav onani dårlig samvittighed, fordi laeger og kvaksalvere skraemte kvinder og maend fra sans og samling. Den slags unoder kunne fore til sindssygdom og tidlig dod. Siden gjorde kloge hoveder en dyd ud af, at unge mennesker måtte have psykiske skader, hvis de ikke onanerede på livet los. I dag fortjener onani ifolge Morten Arnika Skydsgaard, koldblodig medicinhistoriker ved Aarhus Universitet, at blive vristet fri af fortidens fordomme. Vi skal ikke gnubbe måtten eller pudse 1-tallet af pligt eller fole skam, hvis lysten kommer til os? bare drage et lettelsens suk.