Skrivning og sundhed - Jespersen, Marianne Raakilde; Gammelgaard, Lasse R.; Uldbjerg, Signe (Aarhus Universitetsforlag, 2021)
Skriv for at få luft og finde ro. Skriv for at tænke, mærke og forstå. Skriv for at få det bedre. At skrive kan nemlig gøre godt og fremme vores sundhed. Derfor er det danske sundhedsvæsen og kultur- og uddannelsesinstitutioner de seneste år begyndt at tilbyde skrivekurser. Skrivning og sundhed undersøger skrivningens helende og styrkende potentiale for mennesker, uanset om de er sårbare, syge, pårørende eller arbejder i sundhedssektoren. I bogen deler 17 forskere og praktikere deres viden om og erfaringer med, hvordan man kan bruge skrivning, og hvad der sker, når man skriver. Med afsæt i skrivetilbud inden for alt fra psykiatriske afdelinger til kommunebiblioteker udfolder bogens forfattere, hvordan kunsten at skrive kreativt og reflekteret kan have en positiv effekt på sundheden. Ved at skrive tekster om følelser, oplevelser, håb og drømme kan gymnasieelever mindske stress, psykisk sårbare vende negative selvbilleder og medicinstuderende blive klogere på både dem selv og deres patienter. Så skriv - skriv af hjertens lyst.