Het topje van de ijsberg : 35 jaar Arctisch centrum (1970-2005) - Boschman, Nienke; Hacquebord, Louwrens; Veluwenkamp, Jan Willem, 1951- (Circumpolar studies, 2005)
Dutch description: Het Arctisch Centrum werd op 19 januari 1970 opgericht door zes hoogleraren uit de alfa- en gamma-faculteiten van de Rijksuniversiteit Groningen. De statuten van de Interfacultaire werkgroep Arctisch Centrum van die datum vermelden dat De oprichting is geschied onder goedkeuring van de betrokken faculteiten en is bekrachtigd door het College van Rector en Assessoren der Universiteit. Daarmee was het Arctisch Centrum een feit. Op 19 januari 2005, 35 jaar na de oprichting, telt het Arctisch Centrum tien medewerkers die zich bezighouden met historisch, geografisch, cartografisc.