Folkeskolens : udfordringer - Egelund, Niels (Aarhus Universitetsforlag, 2011)
Lærere og forældre får med denne bog lejlighed til selv at tage stilling til de fem største udfordringer i folkeskolen: Vi skal præcisere og forfølge målsætningen om at skabe et førskoletilbud af høj kvalitet. Vi skal generelt have drengene op på niveau, navnlig med hensyn til deres læsekompetence, og drengene skal undervises og opdages på nye måder. Vi skal finde det optimale forhold mellem undervisningstid og skoleklassernes størrelse. Vi skal fortsat støtte lærernes tiltagende professionalisme i undervisningen af vores børn. Og vi skal sørge for, at børnene får en god overgang til ungdomsud.