At tænke eksistensen : studier i eksistenstænkningens historie og betydning - Amdisen, Paw Hedegaard, 1976-; Holst Sørensen, Jonas; Nielsen, Viggo, 1920- (Aarhus Universitetsforlag, 2009)
Hvad vil det sige at eksistere - og at tænke over sin eksistens? Hvordan påvirker livet tænkningen - og tænkningen livet? Spørgsmål som disse, og med dem eksistentialismen, nød enorm popularitet i efterkrigstiden, hvor de blev hvermandseje. Men som årene gik, gik det populære hen og blev upopulært. Betegnelsen eksistentialisme, og dens navnebroder eksistensfilosofien, der ellers så sig som et alternativ til den første, kom til at signalere filosofisk letbenethed, populisme og generel intellektuel uvederhæftighed. Eksistentialisme og eksistensfilosofi var derfor i en lang årrække filosofiske po.