Middelalderbyen - Bitsch Christensen, Søren, 1969- (Danske bystudier, 2004)
De første danske byer opstod i middelalderen. Her blev grunden lagt til et stabilt og levedygtigt byvæsen efter en hektisk anlæggelsesperiode. De fleste af vore dages større byer og store dele af vores bymæssige kultur er således rodfæstede i middelalderen. Bogens ni artikler handler om byernes fremvækst og udvikling med udgangspunkt i dansk og international forskning. Der fremsættes nye fortolkninger af byernes rumlige og kronologiske udvikling; fællesskaber, mentaliteter og forestillingsverdener bliver forstået og diskuteret på middelalderens egne præmisser, og det giver en ny tids bud på li.