Historien som værk : vœrkets historie - Jørgensen, Dorthe, 1959- (Aarhus University Press, 2006)
Vi har ingen tradition for filosofisk æstetik i Danmark. Da den filosofiske æstetik er filosofien om den æstetiske erfaring forstået som en form for sand erkendelse, er det en hel erkendelsesteori, vi savner. Det er oven i købet en væsentlig del af vor erfaringsverden, vi dermed forsømmer at reflektere systematisk over. For æstetiske erfaringer er meget mere end sanselige oplevelser af lækre former. Æstetiske erfaringer åbner verden på en måde, så vi fornemmer dimensioner, vi i almindelighed bare overser. I Historien som værk viser Dorthe Jørgensen, at den filosofiske æstetik derfor ikke kun e.