Holding still, together: Parkinson in Beeld (Radboud University Press, 2022)
Dit boek biedt een unieke inkijk in hoe zorgprofessionals en mensen met de ziekte van Parkinson samen zorg vormgeven. Het laat de kracht en kwetsbaarheid zien van mensen die met deze ziekte moeten leren omgaan.Het boek maakt integraal onderdeel uit van een onderzoeksproject naar persoonsgerichte zorg van het Radboudumc. Bij persoonsgerichte zorg staat de mens centraal en niet de ziekte. In dit project is deze zorg op een andere wijze benaderd dan gebruikelijk in de wetenschap: namelijk vanuit beeld (fotografie) en verhalen.U vindt hier portretten van mensen die leven met parkinson en hun zorgprofessionals. De foto's zijn genomen tijdens een sessie waarin zij diepgaand spraken over persoonsgerichte zorg. Ook werden alle deelnemers individueel gefotografeerd.De uitkomsten van deze sessies zijn, samen met enkele begeleidende essays, te vinden in het boek dat voor u ligt. We hopen met dit boek een bijdrage te leveren aan een positieve, hoopvolle visie op een steeds verbeterende parkinsonzorg.