Farmaceuticky významné semenné rostliny - Jahodář, Luděk, 1948- (Univerzita Karlova, nakladatelství Karolinum, 2022)
"Semenné rostliny představují podstatnou část globální fytocenózy a jejich sekundární metabolismus vytváří nepřeberné množství organických molekul, z nichž mnohé vykazují příznivé působení na lidský organismus využitelné v terapii či prevenci. Autor sleduje změny, které nastaly v botanické systematice a nomenklatuře u taxonů zastoupených v současném Evropském lékopisu a monografiích EMA za posledních patnáct let, a přidává nové druhy rostlin, které se díky vědeckému zkoumání obsahových látek dostávají do pozornosti farmaceutů, lékařů či jiných zájemců o tuto problematiku. Kniha je doplněna více než 250 originálními fotografiemi."--