Příběhy české mateřské školy : vývoj a proměny předškolní výchovy. - Opravilová, Eva; Uhlířová, Jana, 1949- (Pedagogická fakulta, Univerzita Karlova, 2022)
"Publikace navazuje na 1. dil "Přiběhy česke mateřske školy. Vyvoj a proměny předškolni vychovy" (1. dil do roku 1948), ktery byl vydan v roce 2017. Koncentroval se na stěžejni vyvojove okamžiky a trendy, ktere byly pro českou a československou předškolni vychovu a pro ni typickou instituci - mateřskou školu - zasadni.--