Ustalanie cen odsprzedaży towarów w prawie europejskim i amerykańskim : studium prawnoporównawcze - Grzejdziak, Łukasz (Prawo (Uniwersytet Łódzki), 2020)
"Książka jest poświęcona zagadnieniu dopuszczalności ustalania cen odsprzedaży towarów w prawie unijnym i amerykańskim. Przedstawiona prawnoporównawcza analiza właściwych rozwiązań prawa europejskiego i amerykańskiego, przeprowadzona z wykorzystaniem metody funkcjonalno-kontekstowej, ma na celu rozstrzygnięcie, który z badanych systemów prawa skuteczniej chroni konkurencję, a następnie opracowanie propozycji zmian poszczególnych rozwiązań prawnych."--