Práce učitelů s učebnicemi - Stará, Jana, 1967- (Univerzita Karlova, Pedagogická fakulta, 2019)
"V publikaci se pokoušíme shrnout teorii a výzkumné poznatky vážící se k problematice užívání učebnic. Ohniskem našeho zájmu není samotná učebnice, ale práce učitelů s učebnicemi. Sebelepší učebnice nemůže zaručit, že ve výuce dojde k naplnění vzdělávacích cílů, k nimž vybrané učebnicové texty směřují. Teprve to, jak je učebnice ve výuce a při jejím plánování využívána, nám ukazuje, do jaké míry a jak je potenciál učebnic využíván a jaké učebnice či jiné výukové materiály současný učitel potřebuje."--