Goden van Egypte van A tot Seth - Raven, Maarten J.; Bercken, Ben van den (Sidestone Press, 2018)
In het boekje 'Goden van Egypte - van A tot Seth' vind je in een oogwenk informatie over tientallen Egyptische goden of godinnen. Het behandelt de goden in de tentoonstelling 'Goden van Egypte', maar biedt ook handvaten bij een bezoek aan elke andere tentoonstelling over het oude Egypte:Zoek een god of godin (alfabetisch) en zie de naam geschreven in hiërogliefen. Vind een plaatje van de meest karakteristieke gedaante, herken dierenkoppen, kronen en andere attributen. Ontdek familieverbanden, plaatsen van verering en lees over de voornaamste mythen en verhalen.