Demokracie v postliberalni konstelaci. - Znoj, Milan; Biba, Jan; Vargovikova, Jana (Politeia (Nakladatelství Karolinum), 2015)
Zdá se, že v soucasné dobe prožíváme krizi liberální demokracie. Symptomy jsou neprehlédnutelné: pokles volební úcasti, nebývalá schopnost oligarchií využívat fungování státu ve svuj prospech, vlády tvrdošíjne prosazující neoliberální reformy i pres vytrvalý odpor obcanu, odumírání sociálního státu a v neposlední rade úspech nového populismu pravice. V této knize se hledá protilék. Príciny krize autori nespatrují ve výzvách globálního kapitalismu, natož v pohnuté ceské historii. Zajímá je vnitrní napetí v liberální demokracii samotné, které spatrují v nedostatecné artikulaci vztahu mezi libera.