Wat veteranen vertellen : Verschillende perspectieven op biografische interviews over ervaringen tijdens militaire operaties - Berg, Harry van den; Scagliola, S. I. (Stefania Ingrid); Wester, Fred (Amsterdam University Press, 2010)
Sinds de inzet van Nederlandse militairen bij internationale militaire operaties telt ons land steeds meer veteranen. De inzet in een oorlogsgebied heeft grote invloed op hun leven. Wat veteranen vertellen is gebaseerd op een selectie van biografische interviews met veteranen uit de collectie van het Veteraneninstituut in Doorn. Onderzoekers uit verschillende disciplines hebben deze waardevolle verhalen vanuit hun eigen invalshoek onderzocht.