Een gesprek zonder einde : over strategische communicatie in een voortdurend veranderende omgeving - Aarts, Noelle, 1957- (VOR Maatschappij- en Gedragswetenschappen., 2009)
Noëlle Aarts gaat tijdens haar oratie in op communicatiemanagement. Met die term wordt het totaal aan communicatieve activiteiten van een organisatie onder één noemer gebracht. Aan de ene kant is er de instrumentele communicatie zoals nieuwsbrieven, jaarverslagen en ander PR-materiaal dat de wereld wordt ingestuurd. Dat is beheersbaar en overzichtelijk. Maar gaat het om een effectieve positionering in de omgeving en het op orde brengen en houden van relevante relaties van een organisatie, dan leven communicatiemanagers in een wereld van grote onzekerheden, zo stelt Aarts. Zij kunnen hun omgevi.