De sociale cohesie voorbij : actieve burgers in achterstandswijken - Stokkom, Bas van (Amsterdam University Press, 2010)
In een pluriforme en geïndividualiseerde samenleving is het verlangen naar hechte gemeenschappen niet raadzaam. De ontwikkeling van een wij-gevoel kan tot verdeeldheid en uitsluiting leiden in plaats van een verbeterde leefkwaliteit. Dat concluderen de auteurs in het boek De Sociale cohesie voorbij: actieve burgers in achterstandswijken. Hoe kan bewonersactivisme in achterstandswijken worden bevorderd? Draagt zeggenschap van bewoners bij aan de oplossing van onveiligheid? Wat kunnen politiemensen en andere professionals doen om bewoners te activeren? De sociale cohesie voorbij gaat in op deze.