Rámce války : za které životy netruchlíme? - Butler, Judith, 1956- (Politeia (Nakladatelství Karolinum), 2013)
"Kniha významné politické a feministické teoretičky Judith Butlerové se věnuje současným válkám a otázce: za které životy (ne)truchlíme. Pokud život není "takový, za kterým bude truchleno", je snazší připustit jeho zmaření. Autorka promlouvá k publiku "prvního světa", které se hlásí k demokratickým hodnotám a lidským a občanským právům. Proč je přijatelné vést války nebo uplatňovat nadvládu nad druhými? Jak se přihlásit k požadavku nenásilí? V Rámcích války vychází Butlerová z přesvědčení, že život každého je do jisté míry vždy v rukou druhých."--