Základy biologie, ekologie a systému bezobratlých živočichů - Smrž, Jaroslav (Univerzita Karlova v Praze Nakladatelství Karolinum, 2013)
Jaroslav Smrž, profesor biologie na Univerzite Karlove v Praze, prichází s novým puvodním ucebním textem zoologie bezobratlých, címž vyplnuje výraznou mezeru v oblasti prírodovedných publikací na ceském trhu. Kniha je urcena predevším studentum bakalárských oboru biologie, cemuž odpovídá i množství a hloubka probírané látky. Vedle základu anatomie, fyziologie a systematiky klade zvláštní duraz na aspekt biologický a ekologický, a to zejména pro jejich význam v praxi. Sloužit by tak mela nejen budoucím profesionálním biologum, ale také ucitelum a všem vážnejším zájemcum o svet bezobratlých.