Školní vzdělávání v Estonsku. - Ježková, Vera (Charles University in Prague, Karolinum Press, 2014)
Analyticko-srovnávací studie Školní vzdelávání v Estonsku je pátou publikací rady Školní vzdelávání v zahranicí. Titulu predcházely publikace Školní vzdelávání v Nemecku, Školní vzdelávání ve Velké Británii, Školní vzdelávání ve Švédsku a Školní vzdelávání v Ruské federaci. Studie zachovává metodologický prístup užitý v techto publikacích, tj. problémové pojetí (duraz na hlavní problémové okruhy školního vzdelávání) a dva pohledy na predstavenou problematiku: pohled "zvenku"", který poskytuje ceská autorka, a pohled "zevnitr"", který zprostredkovávají estonští autori. Težište studie tvorí prob.