Capitalisme i treball : problemàtiques socials del món contemporani - Buttigliero, Diego; Gómez Ruiz, David; Pérez Sánchez, Carmen; Santamaría López, Elsa (Manuals (Universitat Oberta de Catalunya), 2012)
Davant de la pregunta: Quins elements defineixen el nostre món contemporani?, sens dubte respondríem: Conflictes bèl·lics, problemes ecològics... i una depressió econòmica amb una dimensió global. Efectivament, aquest és el nostre present històric. No obstant això, si alguna cosa caracteritza el moment que vivim és la preeminència d'un sistema específic de producció, d'intercanvi de béns i de treball. Ens referim al capitalisme. Sistema que defineix el marc en què es desenvolupa la nostra vida econòmica, però que, a la vegada, és molt més que això. És una lògica que estableix els límits de les.