Integrovaný záchranný systém ČR na počátku 21. století - Vilásek, Josef; Fiala, Milos; Vondrásek, David (Karolinum, 2014)
Monografie je zamerena na oblast integrovaného záchranného systému, která je v Ceské republice legislativne ukotvena. Vychází z potreby prípravy obyvatelstva Ceské republiky na mimorádné události, z potreby provádení záchranných a likvidacních prací a z požadavku ochrany obyvatelstva pred a v dobe vyhlášení krizových stavu. Monografie chce ukázat na historické souvislosti vzniku jednotlivých složek integrovaného záchranného systému a na soucasný stav legislativy, prípadne na další zámery jejího zdokonalování na pocátku 21. století.