Neonatologie - Dort, Jiří; Dortová, Eva; Jehlička, Petr (Karolinum, 2013)
Publikace Neonatologie má ambice stát se základním manuálem péce o novorozence pro neonatology a rozšírit vzdelání detských lékaru, porodníku a spolupracujících lékaru. Je vycerpávajícím zpusobem clenena do kapitol podle jednotlivých orgánových systému. Specificky je pojednáno o problematice vrozených vývojových vad ve vztahu k jejich chirurgickému rešení a prognóze. Text je doplnen o doporucené postupy Ceské neonatologické spolecnosti.