Dolnosrbská mluvnice - Janaš, Pětr (Karolinum, 2011)
Pr©Ưrucka hl©Łskoslov©Ư a tvaroslov©Ư je urcena posluchacum slavistick©ưch oboru filosofick©ưch fakult, jako¿ℓ i dal¿Ł©Ưm z©Łjemcum o hlub¿Ł©Ư pozn©Łn©Ư lu¿ℓick©♭ srb¿Łtiny v jej©Ư severn©Ư variante, j©Ư¿ℓ se hovor©Ư ve spolkov©♭ zemi Braniborsko na ©ðzem©Ư b©ưval©♭ho markrabstv©Ư Doln©Ư Lu¿ℓice. Po Mukove Laut- und Formenlehre (novotisk 1965) jde o nejzevrubnej¿Ł©Ư d©Ưlo sv©♭ho druhu, je¿ℓ se po dvou nemeck©ưch vyd©Łn©Ưch (1976, 1981) dost©Łv©Ł t©♭¿ℓ do rukou slovansk©♭ho cten©Łre jako prvn©Ư dolnolu¿ℓick©Ł gramatika v nenemeck©♭m jazyce. Lu¿ℓickosrbsk©ư autor v©ưklad rozhojnil o lingvistick©♭ poznatky minul©♭ho dvacetilet©Ư.