Introdução ao Português Jurídico - De Sousa Coelho Ramos, Joaquim José (Karolinum, 2012)
Publikace seznamuje ctenáre s problematikou právnické portugalštiny a jejími specifiky. Vzhledem k tomu, že se výuka portugalštiny nejcasteji venuje portugalštine standardní, prípadne hovorové, a jen okrajove se dotýká jazyka odborného, jedná se o práci velmi aktuální, protože reaguje na soucasnou potrebu, danou stále silnejší integrací Ceské republiky do Evropské unie.