Een zwarte vrijstaat in Suriname. de Okaanse samenleving in de negentiende en twintigste eeuw - Velzen, Wilhelmina van (Caribbean series (Koninklijk Instituut voor Taal-, Land- en Volkenkunde (Netherlands)), 2013)
Een zwarte vrijstaat in Suriname, deel 2 vertelt de geschiedenis van de Okaanse Marrons na hun vredesverdrag met blanke planters en de stichting van een zelfstandige staat in 1760. - Een zwarte vrijstaat in Suriname, deel 2 charts the previously undocumented history of the Okanisi Maroons of Suriname following their successful escape from Dutch plantations and the establishment of an independent state in 1760.