Europa, interdisciplinariteit en wetenschap : lessen voor de eenentwintigste eeuw - Pattyn, Bart, 1962-; Raymaekers, Bart (Lessen voor de eenentwintigste eeuw ;, 2011)
In de reeks 'Lessen voor de eenentwintigste eeuw'' wordt jaarlijks op een originele en toegankelijke manier nagedacht over de grote thema''s van mens, wereld en wetenschap. In deze editie ligt de nadruk op Europa als de ruimte waarbinnen wetenschappelijk onderzoek zich afspeelt. De toekomst van de Europese gedachte, tussen de wereld van de euro en de wereld van de armoede, tussen de invloed op het klimaat en het groene Europa, laat telkens andere dimensies van het Europese verhaal zien. Steeds nadrukkelijker wordt duidelijk dat geen enkel thema, geen enkel onderzoeksprogramma kan beperkt blijve.