The European Repository Landscape : Inventory study into present type and level of OAI compliant Digital Repository activities in the EU. - Eijndhoven, Kwame van (Amsterdam University Press, 2008)
Repositories hebben de laatste jaren een sterke ontwikkeling doorgemaakt; steeds meer universiteiten, onderzoeksinstituten en hbo-instellingen plaatsen hun kennis en resultaten in 'repositories' zodat deze via internet vrij toegankelijk zijn. In deze studie wordt het Europese repository landschap in kaart gebracht. Het onderzoek toont dat in een zevental Europese landen al meer dan de helft van de universiteiten een repository heeft. Het DRIVER-project legt de basis voor een Europese repository-infrastructuur door een testbed te realiseren met ruim vijftig interoperabele repositories. Hierm.