Kritiek 2010 : Jaarboek voor socialistische analyse en discussie. - Van der Steen, Bart (Amsterdam University Press, 2010)
In geheel Europa is het rechtspopulisme bezig aan een sterke opmars. De beweging wint snel aan kracht, niet alleen in Nederland maar ook in de rest van Europa en zelfs daarbuiten. Deze ontwikkeling stelt de linkse beweging voor nieuwe opgaven en nieuwe problemen. Hoe is de snelle groei van het rechtspopulisme te verklaren? Wat kan en moet Links doen om deze ontwikkeling om te keren? Om deze twee vragen draait dit nummer van Kritiek. Het nieuwe fenomeen wordt daarom niet alleen vanuit verschillende invalshoeken bestudeerd (sociologisch, politicologisch, taalkundig). Kritiek hanteert ook een int.