Mijn vader had een Afro! : Hoe Marokkaanse migranten in Nederland zich kleden sinds de jaren zestig. - Smit, Aniek (Amsterdam University Press, 2011)
Marokkaanse jongeren kunnen zich verbazen over de vrije manier waarop hun ouders in de jaren zestig en zeventig gekleed gingen. Zelf houden zij zich zeer bewust met hun kleding bezig en hechten in sommige gevallen aan religieuze voorschriften. De vraag is: verschilt de manier waarop zij zich kleden wezenlijk van die van hun ouders? Ik heb wel eens oude fotos van mijn ouders gezien. Mijn moeder droeg toen rokjes! En mijn vader had een Afro! Ik zei tegen hem, hoe durfde je? Maar dat was toen echt mode. Aan de hand van fotos en interviews met leden van verschillende generaties, schetst deze studi.