Identiteit en diversiteit : De tegenstellingen voorbij. - Verkuyten, Maykel (Amsterdam University Press, 2010)
Identiteit is een centraal onderwerp in debatten over sociale cohesie, culturele diversiteit, integratie en wij-zijdenken. Maykel Verkuyten bekijkt identiteiten, etnische relaties en manieren om met culturele diversiteit om te gaan vanuit onze kennis over menselijk gedrag: wat mensen willen, waar ze behoefte aan hebben, hoe ze in de regel reageren. Het gaat om de betekenis van gedragswetenschappelijke benaderingen in het duiden van hedendaagse dilemma's binnen onze pluriforme samenleving. Daarbij komen vragen aan de orde als: waarom en wanneer plaatsen mensen zichzelf en anderen in sociale cat.